VOLTA X a proiectat, instalat și pus în funcțiune un parc fotovoltaic cu putere totală de 770 kWp, pentru Vascar, unul dintre principalii producători de preparate din carne și conserve din România. Sistemul a fost instalat în proximitatea unității de producție din Vaslui, pe o suprafață de 12.000 mp.

Pentru acest proiect s-au folosit 1.400 de panouri fotovoltaice Trina și 7 invertoare Sungrow.

Sistemul de panouri fotovoltaice va produce anual 1.200 de MWh, și va acoperi aproximativ o treime din necesarul de consum al capacităților de producție Vascar.

Energia verde produsă de sistemul fotovoltaic instalat permite reducerea anuală a exploatării de cărbune cu 245.000 de kilograme, care s-ar fi folosit în producția de energie din surse convenționale.

În următorii 25 de ani, panourile solare vor produce 27.500 MWh, însemnând o reducere a emisiilor de CO2 cu 15.000 tone, echivalentul plantării a 825.000 de copaci.

Pe baza evoluției prețurilor de pe piața de energie, se estimează că investiția urmează a fi amortizată în 5 ani.

„Vom continua să investim în producția de energie din surse regenerabile pentru a reduce costurile operaționale și dependența față de energia convențională, dar și pentru că ne dorim să acționăm responsabil în raport cu mediul. Vascar este o companie preocupată de  reducerea amprentei de carbon și utilizarea eficientă a resurselor naturale, pentru o planetă mai verde și un viitor mai bun pentru noi toți”,  spune Vlad Ciuburciu, Director General Vascar.

Înfiintată în 1984 la Vaslui, Vascar este o companie cu capital 100% românesc, devenind unul dintre principalii producători de preparate din carne și conserve din România. Pentru Vascar lucrează mai mult de 400 de angajati, iar compania deține o fabrică de procesare la Vaslui și 21 magazine proprii în regiunea Moldova, fiind unul dintre principalii angajatori din regiune. Produsele proprii Vascar și Moldova în Bucate sunt distribuite la nivel național, în hypermarket-uri, magazine tradiționale partenere și online. De asemenea, Vascar este o companie care produce produse “marcă proprie” pentru Carrefour, Mega Image, Penny Market, Auchan  și Lidl.

VOLTA X Solar Systems oferă soluții la cheie pentru sisteme fotovoltaice, eficiență energetică, sisteme de stocare a energiei și stații de încărcare pentru mașini electrice.

VOLTA X Solar Systems a proiectat și instalat până în prezent sisteme fotovoltaice care însumează 21.000 kWp, cu peste 46.000 de panouri fotovoltaice montate. Aceste sisteme produc anual energie electrică de aproximativ 24 milioane de kWh, contribuind semnificativ la protejarea mediului.

Anual, prin energia verde furnizată de sistemele fotovoltaice instalate de Volta X se reduc emisiile de CO2 cu 5 milioane de kg și nu se mai exploatează aproximativ 4 milioane de kg cărbune, necesare producției clasice de energie.

Prin soluțiile solare și serviciile oferite, VOLTA X Solar Systems își propune să crească adopția de energie regenerabilă și să ajute utilizatorii în reducerea amprentei de carbon.