Programul AFM Casa Verde Fotovoltaice

Ești înscris în programul AFM Casa Verde Fotovoltaice?

Iată ce trebuie să știi:

  • Suntem în perioada de alegere a instalatorului din lista validată AFM
  • Volta X Solar Systems este instalator validat la pozitia 446 din lista AFM
Cere oferta AFM 2023

Drumul de la clientul unui furnizor de energie la proprietarul unui sistem fotovolatic depinde de pregătirea și experiența firmei instalatoare.
Iată cele mai importante criterii pe care să le urmărești atunci când îți alegi instalatorul de fotovoltaice:

Experiența firmei în domeniu

Firma aleasă trebuie să fi instalat un număr suficient de mare de sisteme fotovoltaice, pentru a fi în măsură să se ocupe de toate etapele din proiect.
Volta X Solar Systems a implementat și adus la statutul de prosumator peste 300 de proiecte AFM din sesiunile anterioare. În total, Volta X a reușit să aducă peste 1000 de clienți la statutul de prosumator, atât persoane fizice cât și companii.

Instalatorul are echipe proprii și calificate în domeniu

Vrei ca proiectarea, instalarea și punerea în funcțiune a sistemului fotovoltaic să fie făcută de specialiști cu experiență în domeniu. Fotovoltaicele cresc ca și popularitate, însă nu oricine are calificare și cunoștințe pentru proiectarea și montajul lor.
Volta X este instalator autorizat ANRE, cu echipă proprie de 90 de specialiști, care au experiență acumulată în proiecte mari, de ordinul sute sau mii de kWp.

Instalatorul folosește materiale de calitate și cu garanție


Pentru un randament optim și o bună funcționare a sistemului fotovoltaic pe termen lung, se recomandă folosirea de materiale de calitate, cu garanție de producător.
Volta X folosește materiale produse de companiile de top mondial din domeniu: panouri fotovoltaice cu garanție de 25 de ani Trina, Longhi, Jinko Solar, invertoare Huawei, Sungrow și Fronius, sisteme de prindere produse în Germania și Italia.

Capacitatea instalatorului de a susține financiar proiectele AFM

Conform programului AFM, instalatorul nu are voie să ceară plata subvenției de 20.000 lei. Beneficiarul trebuie să achite doar plata contribuției proprii, în funcție de valoarea ofertei personalizate pe sistemului fotovoltaic și conform cu condițiile comerciale transmise de firma selectată.
Subvenția de 20.000 lei se va încasa de instalator după depunerea dosarului de decontare la AFM.
Așadar, instalatorii sunt obligați să finanțeze fiecare proiect AFM cu suma de 20.000 lei, timp de 3-6 luni, cât este perioada estimată de contractare, instalare și decontare.

Dacă firma este înființată de 1 an de zile sau are o cifră de afaceri mică, atunci trebuie să te gândești serios dacă are capacitatea de a susține financiar, un timp mai lung, un număr mare de proiecte.

Găsești informații despre istoricul unei firme, accesând site-uri precum www.termene.ro sau mfinante.gov.ro.

Volta X a preluat în campaniile anterioare AFM mai multe contracte încheiate cu alți instalatori, deoarece aceștia nu au fost în măsură să ducă până la capăt toate proiectele contractate.

ALEGE CALITATEA ȘI EXPERIENȚA
ALEGE VOLTA X CA INSTALATOR VALIDAT